• Objednej si new dess TÁDY...
  • Reklamy jedině SEM!!!
  • Postoupila jsem:Jo postoipla jsem zasejc s filmem Někdo to rád blond do 4. kola PLS. jsem tam jako Klárča. No a taky jsem ZDE , taky Klárča ;o)... Takže děkuju!!! :o**A dále jsem nově v SONB Tu taky Klárča... Díky všem! :) Nu THADY bych taky prosila :-) jsem tam jako Klárča /*/ Díky všem!! :-)

Říjen 2007

Koala

5. října 2007 v 20:13

Nový komentář



Délka těla činí 72 až 78 cm, hmotnost 5 až 13 kg. Samci jsou až o 50% větší než samice. Velká zakulacená hlava nese oči směřující dopředu, velký černý nos a uši s dlouhými chlupy. Měkká, vlnu připomínající srst je na hřbetě zbarvená načervenale hnědě až stříbřitě šedě a je dvakrát tak hustá jako srst na břiše. Samci mají na hrudi sternální žlázu, která není pokryta srstí a zvláště vystupuje v období rozmnožování. Značkují si jí kmeny stromů svého teritoria. Jsou dobře přizpůsobeni životu na stromech. Všechny prsty na horních i dolních končetinách - s výjimkou palce u nohy - jsou vybaveny silnými, ostrými a ohnutými drápy. Oba první prsty horní končetiny dokáží postavit proti třem ostatním, což umožňuje silný stisk. Koalové žijí v severovýchodní až jižní Austrálii v rovinách a na náhorních plošinách blízko pobřeží, kromě toho na Klokaním ostrově a ostrově French. Obývají řídké eukalyptové lesy. Většina samic rodí ve třetím roce života po 34 až 36 dnech březosti jedno ještě nevyvinuté mládě, které váží méně než jeden gram. Prvních 6 měsíců tráví v mateřském vaku přisáté k jedné ze dvou bradavek. Poté je krmeno zelenou kaší, kterou matka produkuje jen v tomto období a vylučuje ji z konečníku. Přesto je mládě kojeno až 13 měsíců. V 18 až 24 měsících opouští mládě mateřský vak. Koala je samotář, věrný svému stanovišti a noční zvíře. Většinu denní doby tráví odpočinkem ve vidlici větví eukalyptu. Koalové jsou extrémní potravní specialisté, ze stovek druhů eukalyptů jich žerou velmi málo, většinou dávají přednost 1 až 2 druhům a i z těch pouze mladým listům. V zajetí dosahují věku 18 let.

Délka těla činí 72 až 78 cm, hmotnost 5 až 13 kg. Samci jsou až o 50% větší než samice. Velká zakulacená hlava nese oči směřující dopředu, velký černý nos a uši s dlouhými chlupy. Měkká, vlnu připomínající srst je na hřbetě zbarvená načervenale hnědě až stříbřitě šedě a je dvakrát tak hustá jako srst na břiše. Samci mají na hrudi sternální žlázu, která není pokryta srstí a zvláště vystupuje v období rozmnožování. Značkují si jí kmeny stromů svého teritoria. Jsou dobře přizpůsobeni životu na stromech. Všechny prsty na horních i dolních končetinách - s výjimkou palce u nohy - jsou vybaveny silnými, ostrými a ohnutými drápy. Oba první prsty horní končetiny dokáží postavit proti třem ostatním, což umožňuje silný stisk. Koalové žijí v severovýchodní až jižní Austrálii v rovinách a na náhorních plošinách blízko pobřeží, kromě toho na Klokaním ostrově a ostrově French. Obývají řídké eukalyptové lesy. Většina samic rodí ve třetím roce života po 34 až 36 dnech březosti jedno ještě nevyvinuté mládě, které váží méně než jeden gram. Prvních 6 měsíců tráví v mateřském vaku přisáté k jedné ze dvou bradavek. Poté je krmeno zelenou kaší, kterou matka produkuje jen v tomto období a vylučuje ji z konečníku. Přesto je mládě kojeno až 13 měsíců. V 18 až 24 měsících opouští mládě mateřský vak. Koala je samotář, věrný svému stanovišti a noční zvíře. Většinu denní doby tráví odpočinkem ve vidlici větví eukalyptu. Koalové jsou extrémní potravní specialisté, ze stovek druhů eukalyptů jich žerou velmi málo, většinou dávají přednost 1 až 2 druhům a i z těch pouze mladým listům. V zajetí dosahují věku 18 let.




Zvířátka

5. října 2007 v 20:00
Stačí kliknout na nadpis: Zvířátka =)

Odpovídejte stojí to za to!!;)

5. října 2007 v 15:31
Tak honem šup, šup kdo ještě nehlasoval tak ať rychle řekne svojí odpověď. Klikni na Odpovídejte stojí to za to!!;)

Krokodýli

3. října 2007 v 17:38 | Klárča |  Zvířata
Krokodýli a aligátoři se vyvinuli asi před 200 milióny lety. Mají protáhlou hlavu a ohromné čelisti. Mohou připomínat velké ještěrky, ale liší se od nich tím, že namísto tenkých šupin mají velké rohovité plotny, spočívající na silných kostěných základech. Souhrnně se nazývají krokodýlovití a můžeme se s nimi setkat v teplejších oblastech na zemi. Dělí se do tří čeledí - krokodýlovití, aligátorovití a gaviálovití. Žijí v blízkosti vody - jezera, řeky, kanálu, kde tráví většinu času. Po souši se pohybují po roztažených končetinách, v případě potřeby mohou zrychlit běh nebo se pomalu plazit. Ve vodě jsou výbornými plavci. Při plavání jim slouží jako orgán pohybu mohutný ocas. Jsou masožraví a ačkoli jejich zuby vypadají děsivě, nejsou uzpůsobeny k trhání nebo žvýkání. Když přistihnou svou kořist, jak pije u břehu, chňapnou ji, zatáhnou do vody a utopí. Jakmile je obět mrtvá, zatlačí ji do dutiny ve břehu, kde je tak dlouho dokud kůže nezměkne maso dostatečně neuhnije, aby si z něj mohli po částech ukusovat.

Tygři

3. října 2007 v 17:33 Zvířata
Tygr
Foto: autor neznámý
Délka těla činí 1,4 až 2,8 m, délka ocasu 60 až 95 cm, hmotnost podle velikosti rasy 65 až 300 kg. Základní zbarvení srsti se pohybuje od načervenalé, přes oranžové po okrové, na břiše je krémové nebo bílé. Hlava, tělo, končetiny a ocas jsou pokryté řadou úzkých černých, šedých nebo hnědých pruhů. Na bocích těla jsou pruhy svisle orientované, u některých poddruhů je pruhování na předních končetinách a ramenech potlačeno. Vyskytují se i jedinci se světlou srstí a modrýma očima. Žije od východního Turecka, přes jižní Asii až na jihovýchodní Sibiř, na Malajském poloostrově, Sumatře, Jávě a Bali. Obývá tropické deštné pralesy, vždyzelené lesy, mangrovové bažiny, travnaté savany i skalnaté oblasti. Tygr je největší kočkovitá šelma, která v oblasti rozšíření vytváří osm poddruhů. Na svém teritoriu má zpravidla několik úkrytů mezi skalami, v dutých stromech nebo v hustém houští. Na stromy leze jen vzácně, i když to dovede. jediným skokem může překonat vzdálenost až 10 m. Miluje vodu a výborně plave. Tygr je aktivní v noci, ale v zimě je možné spatřit jej i během dne. Při lovu se tygr spoléhá spíše na zrak než na sluch nebo čich. Tiše se připlíží , pokud možno co nejblíže k zadní části těla kořisti a skokem se ji snaží srazit k zemi a co nejrychleji chytit do zubů za krk. Kořist pak odvléká do úkrytu nebo do blízkosti vod, kde ji v klidu konzumuje. Jakmile se tygr nasytí, nechá zbytky kořisti na místě a zakrývá je trávou nebo zeminou pro další dny. Loví zpravidla velké savce (divoká prasata, jeleny, antilopy a tury. Tygři sice žijí mimo období páření samotářsky, přesto se k sobě nechovají vždy nepřátelsky. Příležitostně se u kořisti setká a bez problémů nasytí i několik tygrů. Známé tygří řvaní slouží jen k přilákání partnera a ne k obraně kořisti. Tygr umí příst a vrčet. Páření tygrů probíhá mezi listopadem a dubnem. Samice rodí mláďata jen každým druhým až třetím rokem. Jen v případě, že uhyne celý vrh, může samice během 5 měsíců znovu zabřeznout. Březost trvá 90 až 110 dní. 2 až 3 mláďata se rodí v jeskyni nebo jiné vhodné skrýši. Oči se jim otevírají za 1 až 2 týdny a matka je kojí 3 až 6 měsíců. Od 5. měsíce života se mláďata potulují společně s matkou po krajině a učí se lovit a jak zacházet s ulovenou kořistí. Jednoroční mláďata jsou zpravidla již vyučená, ale přesto zůstávají s matkou ještě 2 až 3 roky. Samice pohlavně dospívají za 3 až 4 roky, samci za 4 až 5 let. Zpravidla jen polovina mláďat přežívá první dva roky života. Poněvadž tygr ohrožoval na životě lidi a dobytek, byl od nepaměti nemilosrdně pronásledován. Dnes nejvíce ohrožuje tygra jeho mizející životní prostředí.

Vtipný obrázky

3. října 2007 v 15:43 | Klárča |  Zvířata